#

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру завербованим нацгвардійцям (ФОТО)

11.09.2023 11:50
Київська обласна прокуратура повідомила про підозру завербованим нацгвардійцям (ФОТО)
Підозрювані

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому та діючому військовослужбовцям Нацгвардії України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, колишній військовослужбовець, після звільнення зі служби за станом здоров’я, виїхав за кордон. Там він за власною ініціативою почав співпрацювати з представником спецслужб рф. Він залучив до роботи колишнього співслужбовця, який продовжує нести службу на території Київської області. 

На виконання завдань представника країни-агресора, військовослужбовець здійснював фото і відео фіксацію позицій ЗСУ, розташування їх техніки,  об’єктів енергетичної інфраструктури столиці та регіону. Також підозрюваний передав детальну інформацію про системи захисту території Інституту ядерних досліджень НАН України.

Відзнятий матеріал разом  із зазначенням геолокацій об’єктів він надсилав колишньому військовослужбовцю, а той – представнику ворожих спецслужб. За кожне виконане  завдання підозрювані отримували 100 доларів США. 

За наявними даними, розвідувальні відомості потрібні були окупантам для підготовки до нових повітряних ударів на період холодів.

Одного з чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Під час обшуку у нього вилучено комп’ютерну техніку і мобільний телефон.

Оскільки ексвійськовослужбовець знаходиться за кордоном, йому повідомлено про підозру заочно.

Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що у Київській області подружжя продавало машини, ввезені як допомога для ЗСУ.


Читати "Моя Київщина" у Telegram