#

Київська ОВА капітально відремонтувала 31 приватний будинок напроти ЖК "Ірпінські Липки"

01.02.2024 16:50
Київська ОВА капітально відремонтувала 31 приватний будинок напроти ЖК "Ірпінські Липки"
Фото з місця події

Голова КОДА Руслан Кравченко показав, як в Ірпені капітально відремонтували частину приватного сектору напроти ЖК "Ірпінські липки" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Руслана Кравченка у Facebook.

Київська ОВА капітально відремонтувала 31 приватний будинок напроти ЖК "Ірпінські Липки", що були пошкоджені в ході бойових дій. Наразі з нуля будують ще 30 будинків. Це приватний сектор по вулиці Багірова. Через російських окупантів без житла залишилися понад 300 осіб. Наразі частина вже повернулася додому.

Роботи стартували наприкінці травня 2023 року. Зокрема, в будинках замінили дахи, вікна та двері, відремонтували фасади, провели роботи з утеплення, гідроізолювали цоколі, встановили паркани. 

 Паралельно триває другий етап відновлення цього приватного сектору. З нуля будуються 30 будинків, повністю знищених окупантами.  Їх площа – від 70 до 180 м2. У 27 будинках вже завершили роботи з улаштування фундаментів. 

Житло для людей також допомагають відновлювати міжнародні партнери. Зокрема, фонд «Global Empowerment Mission» замінює вікна, УВКБ ООН надали будівельні матеріали.

Нагадаємо, що 19 родин ВПО, які працюють в Ірпінській громаді, отримали нові квартири для проживання у селі Михайлівка-Рубежівка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram