#

Київський картонно-паперовий комбінат мінімізує негативний вплив на довкілля

11.12.2023 09:30
Київський картонно-паперовий комбінат мінімізує негативний вплив на довкілля
ККПК

ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" пропонує конструктивні рішення у виготовленні гофропакування, які враховують як споживчий, так і екологічний аспекти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Цензор.НЕТ".

Споживачі стають все більш вимогливими щодо матеріалів і технологій, які використовуються для виробництва упаковки, оскільки зростає обізнаність про небезпечність відходів. На цьому тлі у світі сформувався тренд на заміщення пакування з пластику та ПЕТ на картонні й паперові аналоги.

У нашій країні трендсеттером у впровадженні екотехнологій у виготовлення тарних картонів для заміщення полімерів став Київський картонно-паперовий комбінат. У компанії зазначають:

Ретельно відпрацьована практика вирішення проблем довкілля частково зумовлена тим, що ККПК є складовою австрійського холдингу Pulp Mill Holding. Тому європейський підхід до ведення бізнесу є для нас принциповим, зокрема й у ставленні до навколишнього середовища.

За ці п’ять років ККПК розробив широкий асортимент тари і пакувальних матеріалів з вторсировини для різних ринкових сегментів. Ідеться, зокрема, про популярний формат E-commerce box та спецупаковку для поштової доставки.

Сучасна тара автоматично розкладається одним натисканням і фіксується за допомогою спеціальної відривної стрічки, змащеної клеєм PSA. Важливо, що за такої технології для закриття упаковки вже не потрібна звична скотч-плівка, яка не підлягає вторинній переробці й зрештою формує велику кількість відходів на полігонах, провокуючи засмічення довкілля. Новий формат гофроупаковки від ККПК вже активно апробують провідні вітчизняні логістичні компанії, інтернет-мережі та рітейлери.

Нагадаємо, що Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо стягнення коштів з приватного підприємства "Тайкун", яке здійснювало викиди забруднюючих речовин у селищі Бородянка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram