#

Київський перинатальний центр укомплектували необхідним під час війни обладнанням

25.05.2022 19:20
Київський перинатальний центр укомплектували необхідним під час війни обладнанням
Фото з місця події

За підтримки Міністерства охорони здоров'я, Департаменту охорони здоров'я КОДА та волонтерам доукомпектували відділення Київського обласного перинатального центру необхідним під час війни медичним обладнанням

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОДА.

Відділення дитячої реанімації закладу отримало 21 монітор пацієнтів та 14 кисневих концентраторів. До дорослої реанімації передали 8 апаратів штучної вентиляції легень та 10 медичних крісел-каталок. Також вдалося оновити обладнання операційних залів. Для їхніх потреб передали 8 операційних ламп, 47 інфузійних насосів, 12 ліжок-трансформерів та інше діагностичне обладнання.

Також перинатальний центр отримав автомобіль швидкої медичної допомоги. У закладі впевнені, що це дозволить якнайшвидше реагувати на екстрені виклики та, за необхідності, працювати в посиленому режимі в умовах воєнного стану.

У Департаменті охорони здоров’я зазначили, що Київський обласний перинатальний центр надає необхідну кваліфіковану допомогу жінкам та вагітним цілодобово. Оновлення його матеріально-технічної бази дозволить більш якісно надавати медичні послуги в умовах війни.

Нагадаємо, що у лісосмузі на Київщині прикордонники затримали чоловіка та жінку, які мали із собою різні наркотичні речовини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook