#

Класичної охорони кордону на Київщині не буде, – речник ДПС

12.04.2022 17:30
Класичної охорони кордону на Київщині не буде, – речник ДПС
Фото з мережі Інтернет

Наразі класичної охорони кордону у Київській, Чернігівській та Сумській областях України не буде

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на УНІАН.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, що російські окупанти на окремих напрямках під тиском Збройних сил України були вимушені відійти, тож прикордонники разом із ЗСУ поступово починають заходи з відновлення контролю за кордоном.

Він зазначив, що в Київській, Чернігівській та Сумській областях українські військовослужбовці вже вийшли у ті місця дислокації, де перебувають прикордонні відділення, тож там вже піднято державні прапори:

Наразі групами відбувається обстеження прикордонної території, оскільки залишається небезпека мінування, роботи диверсійно-розвідувальних груп, і ми не маємо наражати на небезпеку наших військовослужбовців і військовослужбовців Збройних сил України.

За словами речника ДПС, відповідна робота поступово продовжується, аби на усіх ділянках прикордонники вийшли на всі лінії державного кордону.

Він додав:

Ми бачимо, що певні угруповання залишаються навпроти нашого кордону - навпроти Сумської області, Чернігівської області, і не виключена робота диверсійно-розвідувальних груп, обстрілів із суміжної території. Тому класичної охорони кордону на цю мить не буде, а буде облаштування необхідних місць для того, щоб були і укриття для військовослужбовців, і можливість забезпечення контролю на усіх основних напрямках.

Нагадаємо, що 12 квітня депутат Київської облради Олександр Волинець написав, що під час виконання відновлювальних робіт в одному з населених пунктів Київської області на міні підірвався автомобіль електромонтерів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram