#

Кличко хоче, щоб Коцюбинське стало частиною Києва

14.07.2020 14:20
Кличко хоче, щоб Коцюбинське стало частиною Києва
Віталій Кличко

Стало відомо, що Віталій Кличко, який є мером Києва, бажає, щоб Верховна Рада прийняла рішення про приєднання селища Коцюбинське до столиці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

Ми вважаємо Коцюбинське частиною Києва. Тепер рішення про приєднання Коцюбинського до Києва – виключно за парламентом. І депутати мають виходити суто з інтересів жителів Коцюбинського, а не керуватися іншими міркуваннями та мотивами, - говорить Кличко.

За словами Кличка, Коцюбинське є своєрідним анклавом на території столиці і не має шляхів автомобільного сполучення із жодним іншим населеним пунктом, але наразі "штучно підпорядковане в сферах освіти та медицини Ірпінській міській раді".

При цьому, додав мер Києва, мешканці Коцюбинського користуються соціальною та комунальною інфраструктурою столиці, бо "фактично проживають в Києві".

Кличко переконаний, що коцюбинчани повинні мати такі ж права, як і кияни, а не їхати в Ірпінь за отриманням довідок і сервісів.

Мер також додав, що самі мешканці селища давно виступають за приєднання Коцюбинського до Києва, і що Київрада підтримала таке прагнення.

Також нагадаємо, що Верховна Рада розглянула законопроєкт №2285-д "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор" та ухвалила його.

Читати "Моя Київщина" у Facebook