#

Колишній депутат Київської облради розповів про агентурну мережу в Україні (ВІДЕО)

11.07.2022 17:45
Колишній депутат Київської облради розповів про агентурну мережу в Україні (ВІДЕО)
Іван Ступак

Експерт із питань реформування правоохоронних органів Іван Ступак розповів про путінських шпигунів, та як їм вдається працювати і не бути викритими

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф".

Іван Ступак зауважив, що розробка агентурної мережі займає дуже багато часу, адже це не якась кримінальна банда. Дані люди можуть тривалий час себе не проявляти – за ними можна стежити дуже багато часу, бо вони ведуть звичний спосіб життя.

Далі він зауважує:

Дуже добре, що правоохоронці викривають такі групи, але я впевнений, що таких залишилося дуже багато.

Також Ступак наголосив, що період фільтрації агентів може тривати рік та навів приклад, що до Києва вони з’їжджалися за три місяці до війни та все тут дізнавалися.  

Більше дивіться у відео.

Нагадаємо, що Ступак колишній депутат Київської облради. На позачергових виборах до Верховної Ради у 2019 році балотувався за списком партії "Сила і Честь" Ігоря Смешка, де отримав 18 місце, але політична сила в парламент не пройшла.

Відомо, що він конфліктував із ексголовою Київської ОДА Михайлом Бно-Айріяном, адже той міг бути причетним до діяльності спецслужб РФ. Ступак аргументував свою позицію тим, що Бно-Айріян приховав в офіційній біографії роботу в "Газпромі" – кузні кадрів для ФСБ.

У Київській області Ступак ініціював проведення за участю представників поліції області, КОДА, КОР та громадськості презентації чат-бота для блокування "Інтернет-каналів", що реалізовують наркотичні та психотропні речовини. Також він є експертом із реформування правоохоронної та судової систем в "Українському інституті майбутнього", де розробляє пропозиції змін до Кримінального кодексу України та інших законів, що регламентують діяльність правоохоронців.

Нагадаємо, що міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок поїздку до Бучі одним із найстрашніших досвідів за час перебування на посаді.


Читати "Моя Київщина" у Telegram