#

Колишнього в. о. сільського голови на Макарівщині підозрюють у махінаціях із землею

27.01.2023 16:20
Колишнього в. о. сільського голови на Макарівщині підозрюють у махінаціях із землею
Володимир Крижевський

Ексвиконуючому обов’язки сільського голови на Київщині повідомлено про підозру в у незаконному виділенні землі вартістю 1,3 млн гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Повідомляють, що за процесуального керівництва прокурорів Києво-Святошинської оружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому виконуючому обов’язки голови однієї з сільських рад Київщини за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364,  ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними інформаційної агенції "MKV", які вона отримала з власних джерел, підозрюваним є колишній виконуючий обов’язки голови Копилівської сільської ради Володимир Крижевський.

Слідство встановило, що підозрюваний у 2020 році підробив рішення сесії, на підставі яких декілька громадян набули право приватної власності на три земельні ділянки комунальної власності загальною площею 1,1 га на території Макарівської ОТГ. Цими діями громаді було завдано шкоди в загальному розмірі 1,3 млн грн.

Земельні ділянки наразі арештовано. В рамах кримінального провадження заявлено цивільний позов про стягнення вказаних збитків.

Нагадаємо, що на Бучанщині в бліндажі окупантів знайшли крадений ноутбук.

Читати "Моя Київщина" у Telegram