#

Комбат із Борисполя, який розікрав "гуманітарку" на декілька мільйонів, намагається уникнути відповідальності

20.10.2023 08:26
Комбат із Борисполя, який розікрав "гуманітарку" на декілька мільйонів, намагається уникнути відповідальності
Колаж інформаційного порталу "Моя Київщина"

Підполковника Андрія Кулєшу, який обіймає посаду командира батальйону охорони військової частини в Борисполі, підозрюють у низці злочинів, за скоєння яких передбачена кримінальна відповідальність

Як повідомили джерела редакції інформаційного порталу Моя Київщина у правоохоронних органах, Андрій Кулєша безпосередньо причетний до розкрадання продуктів харчування, які були передані до військової частини у якості гуманітарної допомоги після повномасштабного вторгнення окупантів.

За наявною інформацією, Кулєша під виглядом отримання гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил України отримав продуктів на загальну суму понад 3 млн грн, які в подальшому до військової частини не потрапили. Окрім того, за наразі непідтвердженою інформацією, чоловік може бути причетним до масштабного розкрадання паливно-мастильних матеріалів.

Військовослужбовці повідомляли, що комбат Кулєша займався поборами за найменші проступки: погрожував адміністративними протоколами та накладанням дисциплінарних стягнень, пропонував "вирішити" питання шляхом передачі йому грошових коштів в сумі 30 тис грн. Нагадаємо, що вказана сума, виплачувалась військовослужбовцям в якості додаткової винагороди під час воєнного стану.

Інсайдерка на ім'я Ольга повідомила, що у військових, котрі виступали проти свавілля Кулеші та його поплічників, розпочиналися проблеми. Комбат навмисне ускладнював умови несення служби солдатам та сержантам, налаштовував проти них молодших офіцерів тощо. Подекуди такі розбірки закінчувалися не тільки словесними перепалками, а й побиттям незгідних із режимом Кулєші. 

За повідомленням джерел, наразі підполковник Кулєша перебуває під слідством, триває досудове розслідування за процесуального керівництва військової прокуратури порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 201-2  ККУ (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). Але при цьому він продовжує проходити військову службу в лавах ЗСУ. Окрім того, нібито чоловік намагається уникнути справедливого покарання шляхом проходження ВЛК у Києві, де його  мають визнати непридатним до військової служби. Напевно так співпало, але стан здоров’я Кулєші різко "погіршився" саме після візиту правоохоронців.


Читати "Моя Київщина" у Telegram