#

Комісія з питань екології провела засідання щодо будівництва військового кладовища у Гатненській громаді (ФОТО)

17.04.2024 09:04
Комісія з питань екології провела засідання щодо будівництва військового кладовища у Гатненській громаді (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 16 квітня, відбулось засідання постійної Комісії з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій у Київській обласній раді, на якому розглянули питання будівництва Національного військового меморіального кладовища 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис депутата КОР Романа Титикала.

Це має бути перше в Україні місце, де з почестями ховатимуть військовослужбовців, які захищали країну з 2014 року.

Загальна площа кладовища – 267 га, і на 130 га передбачено здійснення поховань.

Нещодавно мешканці села Мархалівка та Іванковичі  Київської області  вийшли проти будівництва у лісі поруч з їх будинками Національного військового меморіального кладовища. Громада просить захистити людей та врахувати громадські інтереси.

Річ у тім, що в Мархалівці немає централізованого водопостачання – воду набирають з криниць, які вириті практично в кожному дворі.

Селяни побоюються, що масові поховання призведуть до отруєння ґрунтових вод – відповідно вода в криницях стане непридатною для пиття. Якщо ж для будівництва кладовища частину лісу, де проходять ґрунтові води, осушать, то вода, переконані люди, у криницях у принципі зникне.

Ще одним застереженням є те, що обрана територія для забудови — це щільно засаджений деревами ліс. Тому під час облаштування доведеться вирубати сотні, а може і тисячі дерев. Цей ліс входить до Смарагдової  мережі – природоохоронної території, що створена задля збереження видів та оселищ.

Нагадаємо, що Міністерство ветеранів відреагувало на протести мешканців проти зведення Національного військового меморіального кладовища.

На зображенні може бути: blueprint, карта, план поверху та текст

На зображенні може бути: план поверху, blueprint та карта

На зображенні може бути: план поверху, blueprint та карта

На зображенні може бути: ‎7 людей та ‎текст «‎M אלפח Cawa‎»‎‎

Читати "Моя Київщина" у Telegram