#

Компаньйона Авакова та Яценюка вирішили арештувати заочно

11.06.2020 09:15
Компаньйона Авакова та Яценюка вирішили арештувати заочно
Костянтин Жеваго

Учора, 10 червня, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт власника білоцерківської "Росави", співвласника гірничорудної компанії Ferrexpo і групи "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

Зауважимо, що Костянтина Жеваго підозрюють у розкраданні коштів банку, де він є бенефіціарним власником, на суму 2,5 млрд грн. Нагадаємо, що 27 вересня 2019 року Жеваго заочно вручили підозру в справі про розкрадання коштів, а 9 жовтня 2019 року екснардепа оголосили в розшук. У пресслужбі бізнесмена повідомили, що він не з’явився в ДБР для вручення підозри і допиту, оскільки знаходиться на лікуванні за кордоном.

Печерський суд розглянув клопотання і ухвалив рішення обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, що є необхідним кроком для його арешту та екстрадиції при встановленні місця перебування, - йдеться в повідомленні. 

Зауважимо, що раніше лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, дружина голови МВС Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька продали свої частки у статутному капіталі телеканалу "Еспресо" синові Костянтина Жеваго Івану Жеваго, який є власником компанії Atmosphere Entertainment. За інформацією медіа-експертів, Авакова та Яценюк залишили на телеканалі своїх менеджерів та впливають на редакційну політику телеканалу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook