#

Компанія "River Garden" обмежує доступ до водойми на Вишгородщині (ФОТО)

28.07.2020 10:58
Компанія "River Garden" обмежує доступ до водойми на Вишгородщині (ФОТО)
Фото з місця події

Народна депутатка від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що поліція завершила чергові слідчі дії щодо незаконного будівництва ЖК River Garden у селі Осещина Вишгородського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Ольги Василевської-Смаглюк у Facebook.

Зауважимо, що компанія забудовників ТОВ "River Garden" подає наявність власного огородженого пляжу на березі річки Десна як вигідну особливість ЖК, хоча відповідно до частини п’ятої статті 61 Земельного кодексу України у прибережних захисних смугах забороняється влаштування огорож, що перешкоджають вільному доступу громадян до водойм.

Нагадаємо, що 17 червня цього року правоохоронцям вже доводилося прибирати бетонні блоки, якими забудовники ЖК River Garden перекрили доступ до річки. Тоді було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Учора, 27 липня, Вишгородська поліція разом із геодезистами провели огляд огородженої території.

Дана перевірка одна з ключових. Саме вона має встановити наявні порушення у сфері використання прибережної захисної смуги та земель лісового фонду в Осещині. Надалі стежитиму за перебігом слідства у цій справі, та за потреби направлятиму звернення до відповідних органів, - каже Ольга Василевська-Смаглюк.

Варто сказати, що кінцевими бенефеціарами компанії ТОВ "River Garden" є Ростислав Грекул та Дмитро Караученко. Варто зауважити, що Ростислав Грекул також був помічником народного депутата України IV скликання Василя Салигіна, який був у Раді від блоку "За єдину Україну" та нардепки V скликання Юлії Ковальової від "Партії регіонів".  

Інший співвласник компанії Дмитро Караученко також відомий як помічник народного депутата IV скликання Валерія Мартиновського, який представляв блок "За єдину Україну" та VІІ скликання Олега Шевчука від ВО "Батьківщина".


Читати "Моя Київщина" у Telegram