#

КОР взяла участь у засіданні комісії КОВА з питань надання та відновлення житла (ФОТО)

25.05.2023 09:40
КОР взяла участь у засіданні комісії КОВА з питань надання та відновлення житла (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 24 травня, Ярослав Добрянський і Тетяна Семенова взяли участь у засіданні комісії КОВА з питань надання та відновлення житла, зруйнованого внаслідок бойових дій на території Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОР.

Захід відбувся під керівництвом першого заступника голови КОВА Дмитра Назаренка. До складу комісії увійшли депутати обласної ради, представники структурних підрозділів КОВА та територіальних громад Київщини.

Учасники засідання розглянули питання формування другої черги переліку сімей та житла, призначеного до придбання за соціальною програмою "Нова оселя на 2022-2023 років". А саме надання компенсації для придбання квартир для сімей із Бородянської, Бучанської, Гостомельської, Дмитрівської, Іванківської, Ірпінської, Макарівської та Фастівської громад. Серед 26 родин із дітьми, які отримають квартири в ІІ черзі, 4 – багатодітні. 

Відновлення осель для мешканців пристоличного регіону сьогодні є надважливим питанням. Адже люди, які втратили житло через повномасштабне вторгнення рф в Україну, мають максимально оперативно отримати нове.

Комісією було прийняте рішення – продовжити роботу з місцевою владою щодо можливості дофінансування для викуплення квартир у тих населених пунктах, де проживали сім'ї.

Саме представники територіальних громад визначають черговість та пріоритетність у реєстрах сімей у розрізі своїх громад.

Нагадаємо, що на Київщині планують створити мережу трансплант-координаційної служби.

На зображенні може бути: 4 людини

На зображенні може бути: 2 людини

Читати "Моя Київщина" у Facebook