#

КОВА провела нараду щодо скандальних закупівель у Вишневій громаді

12.04.2024 14:38
КОВА провела нараду щодо скандальних закупівель у Вишневій громаді
Фото з місця подій

У КОВА провели чергову нараду групи "Прозорість та підзвітність", на якій спільно із правоохоронцями розглянули питання резонансних закупівель у Вишневій громаді  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Руслана Кравченка.

Йдеться про дві тендерні закупівлі. Зокрема, щодо будівництва протирадіаційного укриття на території ліцею "Лідер" у селі Крюківщина, а також повторний тендер щодо реконструкції старого кінотеатру у Вишневому під приміщення мерії.

Руслан Кравченко написав:

Неодноразово наголошував, що всі закупівлі мають відповідати вимогам часу. Крім того, щоб уникнути звинувачень у можливій корупції, завищених цінах та можливому неефективному використанні коштів, необхідно активно комунікувати та пояснювати громадськості доцільність тієї чи іншої закупівлі, зважаючи на воєнний стан. 

Голова КОВА зауважив, що більшість скарг на закупівлі – через відсутність комунікації з людьми.

Наразі вивчаються всі документи. Найближчими днями зберуть ще одне засідання групи.

Хочемо вислухати всі аргументи замовника робіт, а також детальний аналіз від правоохоронних органів. Знайдемо порушення чи можливе завищення цін –  рекомендуватимемо скасувати закупівлі,

- додав Руслан Кравченко.

Нагадаємо, що міському голові Тетієва Богдану Балагурі мама подарувала земельні ділянки на Київщині, загальною площею 39,8 га та вартістю 1 513 131 грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram