#

КОВА звернулася до правоохоронців щодо недобросовісних підрядників

27.06.2024 13:01
КОВА звернулася до правоохоронців щодо недобросовісних підрядників
Фото з місця події

Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації звернувся до суду щодо зловживань підрядників, які при відбудові житлового будинку і ясел-садка, отримали авансові кошти, але не виконали зобов’язання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Зазначається, що підрядники, які порушують умови договору щодо відбудови обʼєктів, мають бути притягнуті до належної відповідальності.

Щодо двох таких підрядників, які відбудовували будинок в Гостомелі та дитсадок в Бишеві, на засіданні робочої групи “Прозорість і підзвітність” звернувся до правоохоронних органів, які входять до цієї групи, з проханням розпочати кримінальне провадження за ст.191 Кримінального кодексу України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

- наголосив Кравченко.

Також департамент звертається до суду, щоб повернути авансові кошти, використання яких не підтверджено актами виконаних робіт. Договори з цими підрядниками будуть розірвані.

Щоб люди не ставали заручниками, а обʼєкти не перетворювалися на довгобуди, будуть оголошені повторні тендери, заявив Кравченко.

За його словами, обидва підрядники, отримавши аванс, не виконали весь обсяг робіт, передбачений договором та на сьогодні взагалі припинили відбудову обʼєктів. Це питання розглянули разом з правоохоронцями на засіданні робочої групи “Прозорість та підзвітність”. 

Перший обʼєкт - капітальний ремонт житлового будинку по вул. Свято-Покровській, 73-Е в Гостомелі. Департамент регіонального розвитку КОДА уклав договір з підрядником, той отримав аванс у понад 6 млн грн, але вчасно його не повернув. За оцінкою технагляду, підрядник виконав роботи орієнтовно на 2,9 млн грн, однак підтверджуючих документів з його боку немає. Роботи на обʼєкті зупинені. Є ризик, що підрядник не поновить відбудову, зважаючи, що його рахунки арештовані в рамках кримінального провадження.

Департамент КОДА вже звернувся до Бучанської окружної прокуратури щодо необхідності захисту інтересів держави в судовому порядку, шляхом позову до підрядника.

За словами голови обладміністрації, аналогічна ситуація ще на одному обʼєкті – це нове будівництво ясел-садка “Каштан” в селі Бишів Фастівського району. Підрядник отримав від Департаменту регіонального розвитку аванс на 19 млн грн. Незакритим є аванс у сумі 10,8 млн грн – акти виконаних робіт не надані, вчасно кошти також не були повернуті, три місяці роботи на обʼєкті не ведуться. Департамент і за цим випадком вже звернувся до Київської обласної прокуратури щодо необхідності позову до суду відносно підрядника з метою захисту інтересів держави.

Гроші держава сплачує, час на виправлення недоліків давали. Всі кошти, які виділяються, мають йти виключно за призначенням, а роботи виконуватися якісно і вчасно

- заявив Кравченко.

Нагадаємо, що заволодіння майже 450 тис. грн під час ремонту укриття в Бучанському районі:підозрюється підрядник.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: