#

Легендарний льотчик-випробувач із Бучі Олександр Галуненко святкує 75-річний ювілей

01.03.2021 09:55
Легендарний льотчик-випробувач із Бучі Олександр Галуненко святкує 75-річний ювілей
Олександр Галуненко

Сьогодні, 1 березня, виповнюється 75 років Герою України Олександру Васильовичу Галуненку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради.

Олександр Васильович - непересічна особистість. Кандидат технічних наук, льотчик-випробувач Авіаційного науково-технічного комплексу імені О. К. Антонова, помічник генерального конструктора з льотних питань, президент ГО "Федерація авіаційного спорту України", голова координаційної ради ГО "Асоціація літакобудівників", Герой України (з врученням ордена "Золота Зірка" № 1), почесний громадянин міста Буча.

Олександр Галуненко з 1975 року працював на ДП "АНТОНОВ" льотчиком-випробувачем. Володар 263 світових рекордів, 234 з яких встановлені на літаку Ан-225 та занесені до Книги рекордів Гіннеса. Заслужений льотчик-випробувач СРСР, Заслужений працівник транспорту України, Заслужений майстер спорту України.

Здійснив льотні випробування літаків Ан-28, -72, -74, -32, -124 "Руслан", -70. Як провідний льотчик-випробувач виконав перший зліт і цикл випробувань найбільшого в світі літака Ан-225 "Мрія", а також перший політ і випробування цього літака.

Також нагадаємо, що волонтер із Бучі Сергій Урбан планує повторити експеримент Кайла Макдональна і за рік обміняти скріпку на трикімнатну квартиру в Бучі.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: