#

Лідер гурту "Океан Ельзи" виступив на Чорнобильській АЕС

14.05.2022 19:00
Лідер гурту "Океан Ельзи" виступив на Чорнобильській АЕС
Фото з місця події

Учора, 13 травня, Святослав Вакарчук відвідав Чорнобильську АЕС, де поспілкувався зі співробітниками станції та заспівав "Все буде добре"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "apostrophe.ua".

Лідер гурту "Океан Ельзи" фрагмент пісні музикант опублікував у своїх соцмережах. Він зауважив, що це перший в історії музичний виступ на Чорнобильській АЕС.

Вакарчук сказав:

36 років Україна і весь світ переживає весь цей негатив, який стався після аварії на Чорнобильській станції. Я не буду зараз тут говорити, вставлятиму свої п'ять копійок, бо багато хто каже: "От, не треба було взагалі атомну енергію і так далі, вона призвела до великих наслідків". Я вважаю, що якщо все робити правильно, акуратно, з розумінням та наукою, то воно лише на плюс.

Також Вакарчук познайомив дописувачів із Валентином Гейком – начальником зміни ЧАЕС, який був на робочій посаді під час вторгнення російських військ. Він організував співробітників і вони тримали атомну безпеку, доки станція була в окупації.

Музикант наголосив про Гейка наступне:

Унікальний фахівець, справедлива, пряма і дуже чесна, патріотична людина. Дякую вам, Валентине Олександровичу!

Нагадаємо, що заслужений художник України та засновник Макарівської картинної галереї Анатолій Марчук оприлюднив фото розбомблених рашистами приміщень галереї.

Читати "Моя Київщина" у Facebook