#

Лісівники Київщини у різдвяно-новорічний період зафіксували дев'ять випадків незаконних порубок

13.01.2022 20:20
Лісівники Київщини у різдвяно-новорічний період зафіксували дев'ять випадків незаконних порубок
Фото з мережі Інтернет

Лісівники Київщини підбили підсумки новорічної ялинкової кампанії та розповіли, де найбільше купили новорічних дерев

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку «Київське обласне управління лісового та мисливського господарства» у Facebook.

У дописі говориться, що протягом грудня місяця всі охочі мали змогу придбати новорічні дерева за доступними цінами безпосередньо на лісогосподарських підприємствах або ж на спеціально обладнаних торгівельних майданчиках, яких лісівниками Київщини в області було організовано 32.

Всього підприємствами було реалізовано майже п’ять тисяч новорічних дерев на загальну суму 643 тис грн. Найбільший попит на новорічні дерева спостерігався серед мешканців Бучанського, Білоцерківського та Обухівського районів. Відповідно, найбільше хвойних дерев реалізовано покупцям у ДП "Київський лісгосп", ДП "Білоцерківський лісгосп" та ДП "Богуславський лісгосп".

Протягом всього періоду заготівлі/реалізації новорічних дерев у лісових масивах патрулювали рейдові бригади державної лісової охорони, а всі новорічні дерева маркувались спеціальними засобами – паперовими етикетками або пластмасовими бирками-стяжками.

За підсумками роботи державної лісової охорони, яка була переведена на посилений режим у період різдвяно-новорічних свят проведено 208 рейдів у хвойних насадженнях (молодняках) загальною площею понад 235 тис га та складено 8 протоколів про адміністративні правопорушення на суму більше 4 тис грн.

З метою запобігання незаконній заготівлі та реалізації новорічних дерев у різдвяно-новорічний період 2022 року працівниками державної лісової охорони спільно з представниками Національної поліції України, Державної екологічної інспекції столичного округу та громадськими активістами було сформовано 51 рейдову бригаду та виявлено 9 випадків незаконних порубок новорічних дерев, чим завдано шкоди на загальну суму 32,1 тис грн.

Нагадаємо, що майже 900 тисяч гривень за незаконну рубку дерев у Пристоличній ОТГ сплатило підприємство "Подол-Експо".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: