#

Люксембурзький Червоний Хрест готовий виділити 8 млн грн на дві лікарні Київщини

28.09.2022 19:40
Люксембурзький Червоний Хрест готовий виділити 8 млн грн на дві лікарні Київщини
Фото з місця події

Голова Київської обласної ради Наталія Гунько та її заступниця провели зустріч із главою місії Люксембурзького Червоного Хреста в Україні Владимиром Петровим

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОР.

Зараз організація будує плани, щоб допомогти у відбудові закладів медицини, освіти та соціальної сфери, що постраждали від російських обстрілів. На сьогодні така співпраця здійснюється із сімома закладами.

На зустрічі були присутні директори Київської обласної лікарні та Київського обласного фтизіопульмонологічного центру. Очільник першого закладу розповів про створення на базі його лікарні Центру реабілітації для поранених військових в умовах бойових дій. Для його роботи лікарня вкрай потребує різноманітних тренажерів, функціональних ліжок, ортезів, кабіни для підвісної терапії, крісел-туалетів та багато іншого.

Що ж стосується КНП КОР "Київський обласний фтизіопульмонологічний центр", його очільник Василь Кравченко повідомив, що лікарня постраждала від ракетного обстрілу та потребує перекриття даху. Також необхідно замінити вікна, утеплити корпуси та провести чимало інших ремонтних робіт. Є  потреба й у медобладнані, автомобілях для транспортування біоматеріалів із громад області та іншій допомозі.

Глава місії Люксембурзького Червоного Хреста в Україні Владимир Петров зазначив, що вони готові виділити близько 4 млн грн на кожну лікарню та співпрацювати із закладами.

Нагадаємо, що у терапевтичному корпусі Макарівської лікарні тривають ремонтні роботи, частину вже завершили.

Читати "Моя Київщина" у Facebook