#

Майже 74% славутичан користуються велосипедами - опитування

15.12.2021 19:00
Майже 74% славутичан користуються велосипедами - опитування
Фото з мережі інтернет

У Славутичі показали результати соціологічного опитування з виявлення громадської думки щодо вдосконалення та розвитку велоінфраструктури міста 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Славутицької міської ради.

Результати опитування продемонстрували, що велотранспорт у місті дуже популярний – ним користується майже 74% опитаних, здебільшого для прогулянок.

Окремі респонденти зазначили, що використовують велосипед для занять спортом, прогулянок лісом, велопоходів. Серед місць, до яких добираються мешканці, використовуючи велосипед як транспортний засіб, згадувалося: магазини/супермаркети, притулок для тварин, гараж, скейт-парк, місця для відпочинку, спортивні будівлі. 

Не дивно, що понад 80% респондентів вважають, що потрібно поліпшувати інфраструктуру міста для велосипедистів. Серед недоліків велоінфраструктури перші місця посіли крадіжки велосипедів та відсутність зручних/комфортних/безбар’єрних велосипедних доріжок. Також серед недоліків були вказані відсутність виділених для велосипедистів смуг на автодорогах міста, відсутність зручних з’їздів для велосипедів, нестача місць для паркування велосипедів та велогаражів, наявність в місті безпритульних собак та собак без повідку, потенційно небезпечних для велосипедистів та інше.

Соціологічне опитування проводилось в рамках реалізації проєкту регіонального розвитку "Славутич – міжрегіональна велорекреація для оздоровлення та відпочинку", що реалізується за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України. 

Нагадаємо, що у місті Славутич у період із 9 по 11 грудня проходили виїзні загальні збори Української асоціації виробників картоплі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook