#

Майже півтисячі осіб взяло участь у заходах до Тижня сталої енергії у Славутичі

28.06.2023 11:00
Майже півтисячі осіб взяло участь у заходах до Тижня сталої енергії у Славутичі
Фото з місця подій

Майже 500 славутичан долучилися до Європейського тижня сталої енергії, який в 2023 році проходить під гаслом "Прискорення переходу на чисту енергію – до нижчих рахунків і підвищення кваліфікації"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Славутицької міськради.

Ключовою темою для Славутича стала "Чиста енергія для славутичан. Долаємо енергетичну бідність разом!".

Дав старт Дням сталої енергії у Славутичі міський голова Юрій Фомічев, який у своєму відеозверненні приділив увагу енергетичній бідності, реалізації реальних планів з енергозбереження у Славутичі, важливості запланованих заходів.  У день відкриття тижня сталої енергії, за підтримки ПО "Українська некомерційна енергетична агенція", відбувся семінар та презентація основ енергоменеджменту та енергоефективності, а також навчання програмному інструменту енергетичного менеджменту для енергоменеджерів. У Центральному парку вихованці дитячих літніх таборів відвідали виставку малюнків "Малюємо чисту енергію". 

Традиційно відбулися акції "Велосипедом на роботу" та "Працюємо без паперу", які з задоволенням підтримали славутичани.

Долучилася до тижня сталої енергії і молодь. Молодіжний простір спільно з молодіжною радою "Майбутнє Славутича" провели інтелектуальну гру-квіз "Сортуємо-зберігаємо довкілля" та організували онлайн-зустріч з координаторами Всеукраїнської організації Let's do it у місті Дніпро, аби дізнатися про досвід дніпровських активістів у переробці та сортуванні відходів. 

У міській раді зазначили:

Близько 500 учасників взяло участь у заходах Тижня сталої енергії, а Славутич ще раз продемонстрував небайдужість до проблем навколишнього середовища та готовність рухатися у напрямку до чистої енергії.

Нагадаємо, що  у місті Славутич встановлено сучасну станцію моніторингу радіаційного фону Ramesis від ГО SaveDnipro.

Читати "Моя Київщина" у Telegram