#

Макарівська громада не змогла підписати угоди з "Нафтогазом" на постачання газу через штучні перепони

11.11.2021 16:40
Макарівська громада не змогла підписати угоди з "Нафтогазом" на постачання газу через штучні перепони
Фото з мережі Інтернет

Макарівська громада не змогла укласти договір із “Нафтогазом” для газопостачання бюджетних установ, зокрема закладів освіти, через юридичні, технічні та фінансові причини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "MKV".

Зазначимо, що за дорученням Глави держави Кабінет Міністрів, НАК "Нафтогаз України", Асоціація міст України і Палата місцевих влад Конгресу напрацювали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зростатимуть. Проте, навіть після підписання Меморандуму громади Київщини мають проблеми із постачанням газу до бюджетних установ.

Більшість громад Київщини змогли зробити закупівлі газу лише у кінці жовтня та на початку листопада. Це спровокувало невдоволення батьків, діти яких відвідують навчальні заклади.

Ситуацію з опаленням та закупівлею газу у Макарівській ОТГ пояснив Макарівський селищний голова Вадим Токар. У Facebook він написав, що Макарівська селищна рада декілька разів оголошувала проведення тендеру по закупівлі палива, але торги на них не відбулись через відсутність зацікавлених постачальників. Вадим Токар прокоментував:

Після того як влітку контракти з газопостачання були розірвані з ініціативи постачальника, Відділ освіти двічі оголошував тендери на закупівлю газу для освітніх закладів громади і двічі торги за тендерами не відбувались. Це ставалося тому, що постачальники не готові були реалізовувати паливо дешевше ринку і просто ігнорували участь у торгах.

Селищний голова констатував, що подбавши про тарифи Кабмін не передбачив форму укладання договорів для початку постачань природного газу, що стало новою проблемою для комунальних закладів громад.

Поряд із тим Вадим Токар зазначив:

На сьогодні вже укладено Договір на постачання газу з ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг". Це дозволить дати тепло в освітні заклади нашої громади вже найближчим часом.

Нагадаємо, що у Макарівській територіальній громаді відбулося відкриття поліцейської станції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram