#

Макарівський суддя, який скоїв смертельну ДТП у Києві, у 20 разів перевищив дозволену швидкість

05.06.2023 16:05
Макарівський суддя, який скоїв смертельну ДТП у Києві, у 20 разів перевищив дозволену швидкість
Фото з місця ДТП

Голова Макарівського районного суду Олексій Тандир у 20 разів перевищив дозволену швидкість, що призвело до смертельної аварії, де загинув 23-річний нацгвардієць

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком", за даними судового реєстру.

Із матеріалів справи стало відомо, що вночі 26 травня 2023 року суддя Тандир їхав на Лексусі столичним проспектом Берестейського (у напрямку від вулиці Костянтина Герасименка до вулиці Миколи Ушакова) зі швидкістю приблизно 100 км/год. Проте він повинен був знизити швидкість до 5 км/год, оскільки наближався до контрольно-пропускного пункту. Про це сигналізували відповідні дорожні знаки, встановлені на проїзній частині.

Про дії Олексія Тандира у судовій ухвалі йдеться:

Рухаючись зі швидкістю приблизно 100 км/год., не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та навпроти будинку №139 по проспекту Перемоги у Києві здійснив наїзд на тимчасову огорожу контрольно-пропускного пункту та військовослужбовця, який ніс службу. В результаті дорожньо-транспортної пригоди військовий отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці пригоди.

Нагадаємо, що Вища рада правосуддя до 25 липня відсторонила від посади макарівського суддю Олексія Тандира, який у стані алкогольного сп'яніння вчинив смертельну ДТП у Києві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram