#

Маркушин розповів, коли відбудеться оголошення лауреатів "Літературної премії Ірпеня"

05.01.2023 12:00
Маркушин розповів, коли відбудеться оголошення лауреатів "Літературної премії Ірпеня"
Фото з мережі інтернет

21 березня в Ірпені відбудеться оголошення лавреатів "Літературної премії Ірпеня" за 2021 рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Олександра Маркушина.

У 2022 році премія не оголошувалася через військові дії в Ірпені, що стало також причиною відсутності номінування цього року. Загалом премія має п’ять номінацій: проза, поезія, спеціальна премія література для дітей, премія "За вже видані книги українських авторів" та нова номінація "За кращий літературний твір військовослужбовця або ветерана війни з росією".

На розгляд журі премії приймаються невидані раніше (крім номінації "За вже видані книги українських авторів") рукописи авторів, які дотепер не видавали жодної книги, але публікували свої твори в колективних збірках чи антологіях. Вік та географія (проживання) претендентів на отримання премії необмежений. Дедлайн подачі творів щороку до 31 грудня, цьогоріч це 31 грудня 2023 року.

П’ятеро лавреатів "Літературної премії Ірпеня" отримають по 100 тис. грн кожен. Таким чином, загальний преміальний фонд "Літературної премії Ірпеня" починаючи з 2023 року, складатиме 500 000 гривень. Вручення премії за 2021 рік буде на попередніх умовах.

Рукописи потрібно надсилати у форматі Microsoft Word (із фото, біографією та контактними даними автора) на електронну пошту [email protected]

Нагадаємо, що Ірпінська дитяча біблотека отримала у подарунок майже два десятки книг відомого українського письменника Всеволода Нестайка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook