#

Медичний колапс: у лікарнях Київщини виник гострий дефіцит місць (АУДІО)

05.09.2020 17:35
Медичний колапс: у лікарнях Київщини виник гострий дефіцит місць (АУДІО)
Фото з мережі Інтернет

У соціальній мережі Facebook журналіст Андрій Павловський опублікував запис розмови лікаря та диспетчера швидкої допомоги, з якої стало відомо, що наразі у лікарнях Київської області немає місць для пацієнтів з підозрою на COVID-19

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Андрія Павловського у Facebook.

Журналіст Андрій Павловський опублікував аудіозапис, на якому сімейний лікар з Софіївської Борщагівки дзвонить в диспетчерську і просить визначити, куди госпіталізувати 93-річного хворого з двосторонньою пневмонією, задухою і підозрою на коронавірусну хворобу.

У нього двостороння пневмонія з пошкодженням 70% легень, підтверджена на КТ легенів. Турбує задуха. ПЛР-тест, найімовірніше сьогодні буде. Людина з розуму сходить. Нікуди його класти, - говорить лікар.

Натомість диспетчерка сказала, що станом на сьогодні у лікарнях столичної області немає жодного місця для пацієнтів із підозрою на коронавірус.

Якщо COVID не під питанням, у нього підтверджена двостороння пневмонія, 70% пошкодження. Що мені з ним робити? Нехай помирає вдома?, - запитує лікар.

У відповідь лікар отримав пропозицію самому обдзвонювати лікарні та домовлятися про госпіталізацію, або лікувати на дому, оскільки пацієнтів, у яких пневмонія, але немає підтвердженого тесту на COVID-19 у лікарні просто не кладуть.

Лікар сказав, що клінічно пацієнт має COVID, але ПЛР-тесту досі немає, тому йому можна "для галочки" зробити тест на COVID-19. Однак, виявилося, що на швидкій допомозі експрес-тестів на коронавірус просто немає.

На сьогодні з місцями таке. Я зараз буду обдзвонювати всю область. Я не знаю, хто його візьме. Не обнадіюєте людину, бо не знаю, що буде", - акцентує диспетчер.

Нагадаємо, що за даними Київського обласного лабораторного центру, станом на 5 вересня поточного року на Київщині COVID-19 побороли 4017 людей, загалом за період пандемії на коронавірус хворіли 6105 мешканців столичної області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram