#

Мер Білої Церкви Дикий виділив батьку майже 3 га землі в місті

26.02.2019 12:25
Мер Білої Церкви Дикий виділив батьку майже 3 га землі в місті
Геннадій Дикий

Завдяки впливовому сину, підприємство батька отримало 2,9 га державної землі для експлуатації та обслуговування виробничої бази

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КиевВласть".

Завдяки експертам "Антикорупційного штабу" було виявлено, що протягом року депутати Білоцерківської міської ради 26 раз заявляли про конфлікт інтересів, тобто наявності у них приватного, або бізнес інтересу в рішенні, яке розглядає депутатський корпус. Найвищі корупційні ризики мали питання, пов'язані з землею, в тому числі - питання виділення землі батькові міського голови.

Про особисту зацікавленість в прийнятті деяких рішень повідомляли представники всіх фракцій, але найбільша кількість зафіксована від представників найбільшої фракції міськради "Самопомочі" - від міського голови Геннадія Дикого, депутатів Андрія Леонова і Сергія Наконечного. Представники фракції БПП "Солідарність" заявляли про конфлікт інтересів 7 разів, а Опозиційного блоку - 3 рази.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Один з випадків корупційного ризику ми зафіксували в протоколі 53 сесії, на якій було прийнято рішення про надання дозволу на розробку технічної документації приватному акціонерному товариству "КАТП-1028" щодо земельної ділянки площею 2,92 га", - повідомили експерти.

Виявилося, що власником даного підприємства є Анатолій Дикий - батько міського голови Геннадія Дикого. Мер міста зізнався в наявності конфлікту інтересів і не брав участі в голосуванні. Втім, рішення все одно було прийнято і за адресою вул. Мережева, 10, підприємство, близьке до мера, отримало дозвіл на оформлення земельної ділянки для експлуатації та обслуговування виробничої бази.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: