#

Мер Борисполя написав заяву про складання повноважень (ФОТО)

28.11.2023 14:53
Мер Борисполя написав заяву про складання повноважень (ФОТО)
Борисенко Володимир

Мер Борисполя Борисенко написав заяву про відставку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис у Facebook.

На своїй фейсбук-сторінці депутат Бориспільської міськради минулої каденції Олег Верес опублікував заяву:

Я, Борисенко Володимир Костянтинович  прошу звільнити мене з займаної посади Бориспільського міського голови в зв’язку з власним бажанням.

Датована заява 27 листопада 2023 року. Слід зазначити, що відмітка про офіційну реєстрацію цієї заяви, на оприлюдненому фото, відсутня. Також рішення про звільнення мера ще мають затвердити на сесії депутати Бориспільської міської ради. 

Нагадаємо, що після того, як мер Борисполя Володимир Борисенко у вересні доєднався до Збройних сил України, місто почало помітно трясти. Уже через два місяці у місті почалися політичні розбірки. 

Наразі Бориспіль помітно трясе. Одним з каталізаторів бурління став блог активіста Романа Сініціна, який попри те, що живе в Приірпінні, чомусь вирішив проаналізувати ситуацію в Борисполі. Нагадаємо, мер Володимир Борисенко 5 вересня мобілізувався до лав ЗСУ, відмовившись від управління містом. Сініцин з урахуванням цього дійшов до цікавого висновку: мовляв, владу в місті в результаті відсутності господаря незаконно захопив секретар міськради, колишній регіонал Владислав Байчас. Утім, слова Синіцина про незаконність в даному випадку, на жаль, розбиваються об букву закону.

У жодному випадку не бажаючи захищати нинішнього "слугу народу" Байчаса (який має досить сумнівну репутацію у Борисполі), необхідно констатувати, що повноваження виконуючого обов’язки у разі відсутності мера (а Борисенко взяв відпустку на час проходження служби) чітко регламентуються 42 статтею закону «Про місцеве самоврядування». І хоча повноваження міського голови Борисенка не були достроково припинені, він призваний по загальній мобілізації до лав Збройних Сил України, а відтак не може виконувати свої повноваження. У законі ж чітко встановлено, що у разі неможливості здійснення своїх повноважень повноваження міського голови здійснює секретар відповідної міської ради.

Є й інший важливий момент. Як розповіли "Моїй Київщині" в депутатському корпусі міськради, депутатами міської ради було розглянуто питання на сесії щодо увільнення міського голови та його неможливості здійснення повноважень у зв’язку із призовом по загальній мобілізації.

Утім, зараз за Бориспіль явно починається серйозна боротьба. Що могло стати причиною цього протистояння? Безумовно, ключову роль зіграв тут несподіваний для всіх відхід Борисенка. Тим паче, він чомусь відправився в ЗСУ тільки зараз, через півтора роки після початку повномасштабного нападу Росії. Відповідно, у Борисполі подейкують про вимушений крок з боку Борисенка. Адже не є секретом, що зараз топ-чиновників в армію йдуть лише з однієї причини – через небажання сісти за грати.

Водночас показово, що Сініцин "топить" за іншу посадову особу – заступника міського голови Віталія Горкуна, якому Борисенко нібито передав повноваження вручну. Колишній "атовець", захисник ДАПу, а в подальшому співробітник поліції Горкун заручився підтримкою фракції "Голос" у міськраді, і таким чином намагається взяти владу в місті у свої руки. Та чи у свої? Питання – а чи є Горкун політично незалежною фігурою – залишається відкритим? Судячи з поведінки свого побратима Борисенка, який будучи представником "Євросолідарності" дуже тісно співпрацював зі "слугами" та Байчасом, то виникають великі сумніви.

Не варто забувати, що на політичні розклади в місті не могла не вплинути ще одна подія – несподівана смерть народного депутата Андрія Іванчука, що сталася 25 вересня. Його називали причетним до низки незаконних схем в аеропорту "Бориспіль", зокрема, до роботи duty free разом з Артуром Гранцом, який є бенефіціарним власником "БФ ГРУП". Комерційним директором цієї компанії до свого мерства і був пан Борисенко. Що ж до Горкуна, якому Борисенко за версією Сініцина передав повноваження мера, то той теж свого часу працював в аеропорту "Бориспіль" охоронцем. Усе це наводить на думку, що зараз дехто намагається перезавантажити ситуацію в місті на свою користь. Використовуючи для цього всліпу "правильних" активістів і блогерів.

Нагадаємо, що Міноборони розглядає можливість звільнення трьох командувачів ЗСУ.


Читати "Моя Київщина" у Telegram