#

Мер Боярки Зарубін розповів, куди поділися гроші громади

22.05.2021 17:30
Мер Боярки Зарубін розповів, куди поділися гроші громади
Фото з мережі інтернет

Олександр Зарубін ознайомив мешканців Боярки з фінансовим станом справ у громаді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Олександра Зарубіна у Facebook.

Мер заявив, що останнім часом усе частіше чує нарікання на Боярську владу щодо недофінансування різних потреб громади. Тому вирішив розповісти людям, куди йдуть їхні гроші.

Загальний бюджет Боярської міської територіальної громади на 2021 рік затверджено у сумі 722,4 мільйона гривень.  За словами мера, майже 70% грошей громади йдуть на фінансування соціально-культурної сфери. Причому 63,5%, або 430,6 мільйона гривень, спрямовується на освітні заклади.

Також держава щомісячно вилучає з бюджету нашої громади 6,2 мільйона гривень, що складає 74,5 мільйона гривень на рік. А на початок травня громада недоотримала доходів близько 24 мільйонів гривень.

Тому більшість грошей Боярської міської територіальної громади в 2021 році спрямують на забезпечення таких захищених статей видатків як оплата праці, енергоносії, харчування, медикаменти та різні виплати соціального характеру.

Олекснадр Зарубін підкреслив, що це значно обмежує можливості щодо розвитку громади, оскільки на капітальні ремонти, будівництво чи реконструкцію після виплати всіх бюджетних навантажень залишається близько 35 мільйонів гривень. Для прикладу, капітальний ремонт 1 км автодороги коштує приблизно 6-7 мільйонів грн.

Нагадаємо, що Боярська громада виграла стратегію економічного розвитку в конкурсі серед інших громад.

Читати "Моя Київщина" у Telegram