#

Мер Дикий звертався до Міністра оборони Умєрова для залишення Киришуна на посаді секретаря міськради (ДОКУМЕНТ)

03.12.2023 13:00
Мер Дикий звертався до Міністра оборони Умєрова для залишення Киришуна на посаді секретаря міськради (ДОКУМЕНТ)
Дмитро Киришун

Дмитро Киришун, відомий у місцевих колах як "Діма-Звєзда", неодноразово потрапляв у поле зору ЗМІ, адже інформаційний простір не забуває шлейфи скандального минулого 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

У 2006 році проти Дмитра Киришуна відкрили кримінальне провадження за статею 121 (навмисне тяжке тілесне ушкодження). Йому загрожувало 10 років у в’язниці, але справу так і не довели до кінця. 

Уже у 2008 році Киришун почав формувати команду фахівців із рейдерського захоплення підприємств в Україні. Цими "фахівцями" стали в основному спортсмени Білоцерківщини. Саме їх (звісно, не без Киришуна) як "тітушок" підвозили на Майдан Незалежності під час Революції Гідності 2014 року.

Ще один момент із сумнівого реноме Киришуна – організація скупу та переробки авіапалива в Узині, де підпільний цех працює і досі. Як зазначав сам пан Дмитро у кулуарах, у цій справі (і не тільки!) у нього надійний "дах" завдяки дружнім стосункам із сім’єю ексгенпрокурора Віталія Яреми.

У 2017 році Киришун став співзасновником ТОВ "Дім Браницьких", яке займається доглядом за хворими із забезпеченням проживання. А це надприбутки для чинного секретаря Білоцерківської міськради та його друзів. Справа в тому, що люди, які потребують догляду, передають фірмі Дмитра Киришуна у власність житловий будинок, квартиру або їх частину чи інше майно, а натомість фірма зобов’язується утримувати та доглядати таку людину до її смерті.

Уже з початку повномашстабного вторгнення Киришун став відомим як Тік-ток воїн, адже щоденно творив свій мілітараний образ. Виставляв відеоролики, де їздить на військовій техніці, учиться стріляти (по деревах) тощо. 

Читайте: Від тітушки до TikTok-воїна: важкий шлях Дмитра Киришуна в політиці 

Позачергова сесія Білоцерківської міськради, яка була скликана за поданням більшості депутатів БМР та мала вирішити питання про дострокове припинення повноважень секретаря міськради Дмитра Киришуна, розпочалась із замінування

З приміщення міської ради нікого не евакуювали, а працівники БМР і депутати могли вільно заходити до будівлі, натомість громадян, які хотіли потрапити на це засідання, не пропускали, мотивуючи тим, що приміщення заміновано.

Під час сесії, як і очікувалось, представники "Слуги народу" намагались зняти з порядку денного кадрове питання. Однак спроба зазнала фіаско і пропозицію відхилили без жодних дискусій. Після цього представники партії покинули залу.

Поза мікрофоном деякі депутати висловились, що на звільнення Киришуна були вагомі причини, і рішення назрівало вже давно. Але мер Дикий звернувся до Міністра оборони Умєрова для залишення Киришуна на посаді секретаря міськради.

Нагадаємо, що перші великі гроші: Як білоцерківський ТікТок-воїн розбагатів на обмані нещасних.


Читати "Моя Київщина" у Telegram