#

Мер Обухова не виконує обов'язки через хворобу

05.06.2022 10:50
Мер Обухова не виконує обов'язки через хворобу
Максим Вяхірєв, який наразі виконує обов'язки мера міста

Наразі обов’язки хворого міського голови Обухова виконує Максим Вяхірєв, який нещодавно став мішенню ДБР

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Область Тьмы" у Telegram.

У дописі розповідається, що 24 травня Обухівська міськрада провела чергову сесію, на якій депутатський корпус активно цікавився долею розподілених 25 млн бюджетних коштів, які вони раніше виділили на військові потреби. Однак за словами депутатів, наразі невідомо куди пішли ці гроші.

Далі зауважується, що наступного дня після сесії, до міськради прибуло ДБР із низкою обшуків, де головною мішенню виявився Максим Вяхірєв - заступник мера, який нині виконує  обов'язки міського голови у зв'язку з хворобою останнього. Процесуальні дії в Обухівській міськраді проходили за статтями кримінального кодексу про незаконне збагачення та перевищення посадових повноважень керівництвом міста.

Канал "Область Тьмы" наголошує:

За нашою інформацією ініціатором цих заходів є Олександр Гомон – голова Обухівської райдержадміністрації.  Мало хто знає, але колишній міліціонер ще у 2018 році готувався вступати на службу до Державного бюро розслідувань.  Проте, через деякий час він був призначений на посаду голови Обухівської РДА з протекції Олександра Дубінського, який на той час курирував "Слуг" у Київській області. В Обухівському районі Гомон охарактеризував себе як шахрай і пройдисвіт, який намагається будь-яким способом висмоктати хоч пару копійок бюджетних грошей. Відразу після призначення на посаду він почав повзати між усіма можливими групами впливу в районі з проханнями отримати підтримку та схвалення на "розпил" тих чи інших об'єктів. Саме тому у вузьких колах він отримав прізвисько – лисий полоз. Через війну в країні та різке збільшення повноважень очільників адміністрацій, які сьогодні стали військовими, Гомон вирішив скористатися нагодою та переділити сфери впливу в Обухівському районі. Шляхом обдурення місцевих депутатів і через те, що мер Обухова Олександр Левченко за станом здоров'я зараз не може керувати містом - Гомон скористався ситуацією і злив слабке оточення мера, яке не здатне тримати удар.

Нагадаємо, що художник з Обухова Роман Мацелик хоче продати колекцію власних картин, я виручені кошти віддати на допомогу Збройним силам України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook