#

Мер Вишневого планує побудувати укриття за майже 170 млн (ФОТО)

05.04.2024 11:41
Мер Вишневого планує побудувати укриття за майже 170 млн (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

26 березня комунальне підприємство "Головне управління комунального господарства" Вишневої міськради оголосило тендер на будівництво протирадіаційного укриття на території ліцею "Лідер" біля села Крюківщина з очікуваною вартістю 169,16 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на статтю видання Бізнес Цензор.

Вартість найбільших договорів на будівництво таких укриттів для закладів освіти не перевищує 60 млн грн.

Проектування цього укриття замовили у січні у ТОВ "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" за 3,54 млн грн. За проектом, ця споруда цивільної захисту буде підземною. У ній передбачені приміщення для відвідувачів навчального закладу та зали для персоналу, а також різні складські, інженерні та технічні приміщення, що забезпечують життєдіяльність споруди. Укриття розраховане на 1043 особи.

Технічне завдання на проектування вимагало передбачити відновлення споруд спортивного призначення.

Директором КП "Головне управління комунального господарства" є Руслан Лисенко, уповноваженою особою з питань закупівель – Віталій Ямщиков. Мером Вишневого є Ілля Діков ("Слуга народу"). За даними рейтингу регіонального інформаційного агентства "ITV", у 2022 році він очолив топ мерів-багатіїв Бучанського району.

Фірма "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" виготовляє для інших замовників подібні проекти будівництва протирадіаційних укриттів для закладів освіти. Більшість, судячи з кошторисів на проектні роботи, включають відновлення стадіонів, бігових доріжок, волейбольних полів тощо.

Ця фірма належить директору Іллі Сіткарю та Валентині Нікітюк. Раніше засновниками були Іван Бочаров та Віктор Лещинський. Останній володіє фірмою "Проексп" із Сергієм Кучаєм та Петром Сидоренком. Саме це підприємство видало експертний звіт щодо нинішнього укриття.

Віктор Лещинський є президентом ДС "Національний експертно-будівельний альянс України", головою наглядової ради ДАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" і має благодійний фонд.

З 2016 року "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" отримав підрядів на 164,73 млн грн, найбільше – у Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА та Кіровоградської та Волинської служб автодоріг до їх перетворення на Служби відновлення.

Це вже не перша корупційна схема мера Вишневого. Раніше, під його керівництвом, замовляли реконструкцію місцевого кінотеатру "Промінь", під нове приміщення для міськради, але через завищені ціни на будматеріали спалахнув скандал. Угоду розірвали.

Нагадаємо, що мер Ірпеня погрожує звільненням заступникам, які повідомили про корупцію у міській раді.



Читати "Моя Київщина" у Telegram