#

Мера міста на Київщині звинувачують у махінаціях з нерухомістю

26.01.2023 10:30
Мера міста на Київщині звинувачують у махінаціях з нерухомістю
Фото з мережі інтернет

НАБУ та САП скерували до суду справу щодо махінацій з нерухомістю очільником одного з міст на Київщині 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу САП.

Міського голову та власника недобудови звинувачують у завданні понад 8,7 млн грн збитків під час придбання нерухомості. У 2018 році мер міста вступив у злочинну змову із власником нерухомості та за 24 млн грн придбав недобудову для потреб міста.

Співвласник приміщення підробив звіт про оцінку майна, аби приховати переплату. А міський голова, зловживаючи службовим становищем, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання цих приміщень депутатами міськради. Реалізація цієї злочинної схеми завдала понад 8,73 млн грн збитків. 

Дії голови одного з населених пунктів Київської області кваліфіковані за ч. 2 ст. 364, ч. 4. ст. 358 КК України. Власнику недобудови інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України. 

За вчинене особам може загрожувати до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Нагадаємо, що завдяки прокуратурі державі повернуто земельної ділянки водного фонду площею 0,3 га, які розташовані на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook