#

Мер Обухова Левченко "кришує" незаконні забудови міста, - ЗМІ

09.11.2018 13:48
Мер Обухова Левченко "кришує" незаконні забудови міста, - ЗМІ

Четвертий рік поспіль в Обухові місцеві жителі борються із незаконною забудовою та вимагають знесення вже зведеної дев'ятиповерхівки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "КиевВласть".

Звинувачення в нехтуванні законодавством спрямовані на підприємця, пов'язаного з одним з місцевих депутатів. Активісти , мітингують і відстоюють свою позицію в судах. Мерія від врегулювання питання відмовилась.

Ще 27 липня Обухівська міськрада прийняла рішення звернутися до Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області для перевірки наявності в діях або бездіяльності Милькевич Олени Юріївни - забудовника багатоквартирного житлового будинку, кримінальними правопорушеннями у сфері містобудівної діяльності та державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Однак, 21 серпня цього року в прокуратурі на запит про надання інформації відповіли, що Обухівська міськрада їм вищезгадане звернення не надсилала. Таким чином, рішення міськради не виконано.

26 червня 2018 року виконком Обухівської міської ради подав позов до Господарського суду Київської області на Милькевич Є.Ю. щодо несплати пайової участі за будівельний об'єкт по вулиці Зарічна, 22 і стягнення 36 тис грн збитків, завданих в результаті неправомірного бездіяльності в створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Обухів у зв'язку із здійсненням будівництва об'єкта на території Обухівської міської ради.

"Згідно з декларацією про готовність об'єкта до експлуатації від 13.06.2014 року №143141740671 кошторисна вартість будівництва за затвердженою проектної документації становить 900 000 грн. Позивачем заявлено до стягнення з відповідача 36 000 грн збитків, що становить 4% від 900 000 гривень, кошторисної вартості будівництва за затвердженою проектної документації", - йдеться в рішенні.

У документі також зазначено, що багатоквартирний житловий будинок за адресою: 08700, Київська область, м.Обухів, вул. Зарічна, 22 був введений в експлуатацію 23.06.2014 року. У задоволенні позову міськраді відмовили, оскільки трирічний термін на звернення з позовом до суду вже закінчився.

При цьому, як стверджує активістка Наталя Дронь, текст даного рішення містить адресу вул. Зарічна, 22, але показує фактичну інформацію про будинок по вул Зарічна 22/1. Про це, за її словами, свідчить Декларація про готовність об'єкта до експлуатації від 13.06.2016 року №143141740671, сума кошторисної вартості 900 тис. гривень і дата введення в експлуатацію 13.06.2014 року.

На її думку, дане рішення може бути використано для легалізації самочинного будівництва вул. Зарічна, 22, площею 3670 м2 за допомогою судового рішення іменем України.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"У зв'язку з вищесказаним прошу мера Обухова Олександра Левченка звернутися до суду з апеляційною скаргою на рішення Господарського суду Київської області від 28 вересня 2018 року, справа №911 / 1393/18 і вказати справжню адресу будинку (а саме: вул. Зарічна, 22 / 1 в м Обухів), за яким виконком Обухівського міськради звернувся по стягненню 36 000 грн. несплаченого пайової участі", - зазначила вона.

Наталія Дронь в коментарі стверджує, що з 2014 року в місті відбувається хаотична небезпечна забудова, на яку місцева влада не лише закривають очі, а й підтримують.

"Зараз виходить, що мерія заодно із забудовником - навіть фальсифікує судове рішення і приховує від слідства рішення свого виконкому. Забудовниця - дружина міського депутата Милькевич Олександра Святославовича, він став депутатом недавно, і теж не без криміналу - за нього голосували закарпатці-будівельники з його ж будівництва, його дружина начебто видавала бюлетені на тій ділянці. У нього багато об'єктів в м.Обухів, під різними прізвищами - друзів, родичів. Схоже, що пайові внески по ним не сплачувались. Хто насправді стоїть за цими бізнесом мені невідомо, але підтримка дійсно божевільна, якщо навіть поліція, прокуратура і СБУ закривають очі на те, що відбувається. А місцеві жителі мітингували проти такого неподобства не один раз, але це теж не дало результатів. Зараз ми сподіваємося тільки на рішення суду ", - говорить вона.

Депутат міськради Олександр Милькевич на питання відповів, що не розуміє про що йде мова і кинув трубку. З мером Обухова Олександром Левченком зв'язатися не вдалося.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: