#

Меру Білої Церкви Дикому "світить" 325 стаття Кримінального Кодексу

24.04.2021 16:48
Меру Білої Церкви Дикому "світить" 325 стаття Кримінального Кодексу
Геннадій Дикий

У МВС планують відкрити кримінальну справу щодо самоуправства виконкому та мера Білої Церкви Геннадія Дикого

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нагадаємо, що 23 квітня, під час позачергового засідання виконком Білої Церкви прийняв рішення послабити карантинні обмеження.

Міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий може бути притягнутим до відповідальності за статтею 325 Кримінальному Кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - йдеться у статті.

Меру може загрожувати штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Згідно з статтею 35 ККУ ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Читати "Моя Київщина" у Telegram