#

Меру Ірпеня не дали слово на Recovery Construction Forum Ukraine через корупційний скандал (ФОТО)

17.04.2024 11:41
Меру Ірпеня не дали слово на Recovery Construction Forum Ukraine через корупційний скандал (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Меру Ірпеня Маркушину не дали слово на Recovery Construction Forum Ukraine через корупційний скандал

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

11 квітня у Києві відбувся Recovery Construction Forum Ukraine, який зібрав представників влади та будівельної галузі для обговорення найактуальніших питань відновлення та розвитку України

Одним зі спікерів мав бути мер Ірпеня Олександр Маркушин, який приїхав на цей форум, де фотографувався з іншими учасниками. Втім, організатори форуму відмінили його виступ через скандал з корупцією в Ірпінській міській раді при нарахуванні  зарплат працівникам виконкому. Виступ Олександра Маркушина мав стати частиною дискусійної панелі "Відбудова громад: можливості та планування", але так і не відбувся через "токсичність" у результаті скандалу, який вже назвали "Ірпінський зарплатгейт".

Нагадаємо, що зарплатні махінації мера Ірпеня засудили всі його заступники і депутати від фракції "Нові Обличчя" - партії, від якої Маркушина обрали міським головою. Через махінації міського голови із зарплатами в часи війни та відбудови, команду Олександра Маркушина публічно покинули його радники Андрій Літвинов та Дарина Катькало, а також екс-помічниця мера Руслана Лавренюк. 

Екс-керуючий справами виконкому міськради Ірпеня Дмитро Негреша публічно повідомив про підробку мером та його оточенням рішення про зміни у штатному розписі виконкому, а заступниця мера Лідія Михальченко звернулася до Маркушина з вимогою провести службове розслідування щодо підробки її підпису на табелях нарахування зарплатні працівникам виконавчого комітету.

Нагадаємо, що мер Ірпеня лідирує у рейтингу зарплат міських голів Київщини.



Читати "Моя Київщина" у Telegram