#

Мешканці Ірпеня вже другу добу сидять без світла через забудовника Пєшого

11.01.2022 18:20
Мешканці Ірпеня вже другу добу сидять без світла через забудовника Пєшого
Валерій Пєший

Стало відомо, що учора, 10 січня, у місті Ірпінь 25 багатоповерхівок залишилося без електропостачання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Павличука у Facebook.

У дописі зауважується, що 25 будинків вже другу добу сидять без електропостачання, опалення та без можливості приготувати їсти. Зі свого боку чоловік у соціальних мережах написав:

Ірпінський забудовник Валєра Пєший, який разом зі своїми домашніми, здебільшого, із синочком Льошою, вирішили, що їм не писаний закон і вони можуть тероризувати цілі квартали міста. Про діла Пєшого взагалі можна видати окремий трьохтомник, як цей чєл дерибанив Ірпінь ще з разом з Вишняковим, але сьогодні історія інша. Учора цей сімейний підряд рішив, шо вони круті і відрубали електропостачання 25 будинкам. Офіційна версія - аварія на підстанції. Але ДТЕК, напевно не в курсі, що Валєра погрожував вимкнути світло для мешканців вже давно. Або натомість вимагав 8 мільйонів гривень, щоб передати будинки на баланс обленерго. Або бабло, або світло.

Ще автор зазначив, що ця історія тягнеться дуже давно: там схем на кілька десятків кримінальних справ, а місцева влада нічого зробити не може, або не хоче, що більш ймовірно. 

Олександр Павличук наголосив:

Держава на цю історію тим більше не звертає уваги. Ірпінські забудовники - це окремий клан, які заносять чемодани усім, кому потрібно, щоб залишатися на плаву. Більш того, учора дізнався інфу, що їх вушка тягнуться до заступника глави ОП, прекрасного мужчіну і "професіонала"  Олега Татарова.

ДТЕК Київські регіональні електромережі зі свого боку прокоментували, що 10 січня о 20:40 відключилась кабельна лінія, яка належить забудовнику ТОВ "ФРЕШ ЛТД". Від неї живляться 25 багатоповерхівок по вул. Чехова, Лісова, Виговського в місті Ірпінь. Ще вони вказали, що власник мережі наразі готується до аварійно-відновлювальних робіт, для яких залучив підрядну організацію. Вона шукає місце пошкодження аварійної ділянки кабелю. ДТЕК Київські регіональні електромережі написали наступне:

Слід зазначити, що ДТЕК Київські регіональні електромережі не має права проводити технічні роботи на абонентському (приватному) обладнанні. Коли трапляються аварії саме в таких електроустановках, відновити електропостачання можливо лише після того, як власники обладнання відремонтують його, і оператор системи розподілу зможе підключити його до електромережі. Аварію на абонентській лінії ліквідує її власник. Щойно він закінчить ремонт, наші спеціалісти відновлять електропостачання всім клієнтам.

Нагадаємо, що компанія "ДТЕК Київські регіональні електромережі" оприлюднила графік запланованих на період із 10 до 15 січня відключень електропостачання в Ірпені.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: