#

Мешканці Переяслава не знають історії свого міста, - депутат Бориспільської райради

18.02.2021 10:50
Мешканці Переяслава не знають історії свого міста, -  депутат Бориспільської райради
Фото з мережі Інтернет

Депутат Бориспільської районної ради Юрій Бобровник пропонує ввести в навчальних закладах нову дисципліну "Історія Переяслава"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Юрія Бобровника у Facebook.

Посадовець нагадав, що Переяслав має тисячолітню історію, щодня на території міста відбувалися історичні події, які впливали не тільки на становлення Української Держави, але й стали визначальними для розвитку держав Східноєвропейського регіону.

Юрій переймається тим, що в місті спостерігаються негативні тенденції, такі як, постійне засмічення берегів річок, вулиць, існують вандальські крадіжки, пошкодження пам’ятників, плюндрування історичних споруд. У місті існує громадська нав’язана радянською історіографією думка, щодо підтримки московських історичних міфів, подій з неправильним, не об’єктивним історичним трактуванням. Усі ці речі стали можливі у зв’язку із повною відсутністю у містян історичних знань про своє місто.

Як приклад на підтвердження цієї думки можна навести сюжет журналістів команди Інформатор Переяслав «Що ви знаєте про Переяслав: опитування на вулицях міста https://www.youtube.com/watch?v=LkSAhk1Cogw . Де чітко видно, що більшість з опитаних не можуть навіть назвати  точної кількості років місту від першої літописної згадки, - написав Юрій Бобровник.

На його думку, виправити це можна через виховання нового підростаючого покоління містян, яке належним чином, буде знати історію свого міста та вулиці на якій проживає. А також через системні освітні заходи з боку міської ради, щодо історичної просвіти дорослих містян.

З вище зазначеного, Юрій Бобровник вбачає необхідність впровадження в закладах освіти міста начальної дисципліни "Історія Переяслава" чи "Історія Переяславщини", розробником відповідного підручнику можуть виступити науковці Університету Григорія Сковороди у Переяславі та НІЕЗ "Переяслав". Замовником цього підручнику має бути відділ освіти Переяславської міської ради.

Також нагадаємо, що директор Переяславської ЦРЛ Лариса Кузьменчук повідомила, що в лікарні від COVID-19 зараз лікуються 12 людей.

Немає опису світлини.
May be an image of текст

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: