#

Мешканцям Київщини пропонують захопливий туристичний маршрут Фастівщиною (ФОТО)

12.08.2021 20:15
Мешканцям Київщини пропонують захопливий туристичний маршрут Фастівщиною (ФОТО)
Маєток Хоєцьких

Жителям Київщини пропонують провести вихідні на території Фастівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

Туристичний маршрут розробили фахівці управління туризму Київської облдержадміністрації. Він включає в себе сім локацій.

Перша зупинка: село Томашівка.

Відстань від Києва: 70 км.

Що подивитись: маєток Хоєцьких.

Палац Хоєцьких збудували в 1903-1910 роках у стилі модерн. Його спорудили нащадки польського шляхтича Яна Хоєцького, який придбав землі Томашівки в 1810 році. Автор проєкту – архітектор Валер’ян Куликовський.Наразі це монастир, який можна сміливо віднести до когорти найкрасивіших в  Україні.

Друга зупинка: село Пришивальня.

Відстань від палацу Хоєцьких: 5,1 км.

Що подивитись: водяний млин на річці Ірпінь.

Двоповерховий кам’яний водяний млин побудований у 1904 році. Хоч він наразі й не функціонує. Проте будівля, якій понад 100 років, безсумнівно варта уваги.

Третя зупинка: місто Фастів.

Відстань від водяного млина: 17,2 км.

Що подивитись: Вагон-музей злуки УНР та ЗУНР.

На залізничній станції Фастів між шляхами, що ведуть на Козятин та Білу Церкву, є унікальний Вагон-музей, у якому в грудні 1918 року політичні діячі підписали попередній текст "Акту Злуки" – Договору про об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.


Четверта зупинка: місто Фастів.

Відстань від Вагону-музею: 2,3 км.

Що подивитись: Фастівський державний краєзнавчий музей.

Музей розміщений в будівлі, що є історичною та архітектурною пам’яткою кінця ХІХ століття. У ньому зібрані матеріали та предмети з історії, природи, культури, а також відомих осіб Фастівщини, твори професійного і самодіяльного мистецтва.

П’ята зупинка: місто Фастів.

Відстань від музею: 1,1 км.

Що подивитись: Костел Воздвиження Святого Хреста.

Фастівський костел Воздвиження Святого Хреста – оригінальна неоготична пам’ятка, яка вважається однією з небагатьох історичних, зокрема культових, споруд міста. Костел розташований неподалік сучасного центру Фастова на правому березі Унави на майдані, що носить ім’я Зигмунда Козара.


Шоста зупинка: місто Фастів.

Відстань від костьолу: 3 км.

Що подивитись: дерев’яну Покровську церкву.

Покровська церква у Фастові – дерев’яний православний храм, розташований в низинній частині міста, і архітектурна пам’ятка національного значення. Вона вирізняється надзвичайно гармонійними пропорціями і довершеністю форм, відтак відома як один з шедеврів української дерев’яної архітектури.

Сьома  зупинка: село Калинівка.

Відстань від костьолу: 41 км.

Що подивитись: етно-садибу "У зайчика".

У етно-садибі відтворені етнографічні реалії народного побуту українців. Господар садиби Олексій Заєць гостинно приймає гостей зі звичаями, традиціями, піснями, які запроваджені були ще у давнину. Готує смачні страви.

Нагадаємо, що у місті Фастів у межах програми Президента"Здорова Україна" буде реалізовано проєкт "Активні парки – локації здорової України".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: