#

Мешканець Бучанського району продавав підроблені документи для виїзду за кордон

01.06.2022 10:30
Мешканець Бучанського району продавав підроблені документи для виїзду за кордон
Фото з місця події

У Київській області контррозвідка СБУ виявили та затримала 43-річного чоловіка, який за 1500 доларів США продавав для чоловіків призивного віку підроблені документи для виїзду за кордон

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Досудовим слідством було встановлено, що 43-річний мешканець одного із населених пунктів Бучанського району Київської області розмістив оголошення про виготовлення підробок у мережі інтернет.

Тимчасові посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії ділок виготовляв, проставляючи в них відмітки про те, що їх власник є непридатним до військової служби за станом здоров’я та виключений з військового обліку.

Правоохоронці затримали ділка під час збуту чергового фальшивого документу за $1500. В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили підроблені документи, листування з потенційними клієнтами, бланки майбутніх фальшивок.

За інформацією спецслужби, "послугами" зловмисника встигли скористатися кілька десятків ухилянтів. Їх особи та місцезнаходження встановлюються.

Наразі фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у період із 24 лютого до 1 червня поточного року ЗСУ вбили 30700 солдатів Росії, які вдерлися до нашої країни.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: