#

Мешканець Київщини хотів вивести незаконно до Китаю понад 265 кг бурштину

07.07.2022 08:20
Мешканець Київщини хотів вивести незаконно до Китаю понад 265 кг бурштину
Фото з місця події

Мешканець Київської області помістив до 13 картонних коробок та 1-го будівельного мішка бурштин, який надіявся вивести до Китаю

Як розповідає інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київська обласна прокуратура" у Facebook, нині громадянину повідомлено про підозру у замаху на незаконне пересилання бурштину та використанні підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 240-1 та ч. ч. 2, 4 ст. 358 КК України).

У прокуратурі зауважують, що підозрюваний з метою переміщення понад 265 кг каміння бурштину до Китайської Народної Республіки, підробив та подав митні документи від імені третьої особи. Він помістив до 13 картонних коробок та 1-го будівельного мішка дорогоцінне каміння і на підставі підроблених документів вантаж розмістили на складі ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" для подальшого відправлення за кордон.

Бурштин було вилучено правоохоронцями. Його там знаходилося на суму більше 1,8 млн грн.

Наразі досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що на Київщині судитимуть 6 учасників організованої злочинної групи за незаконне виробництво та збут алкогольних напоїв з недоброякісної сировини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook