#

Мешканець Київщини забезпечував наркотиками злочинців на Львівщині

24.09.2021 18:30
Мешканець Київщини забезпечував наркотиками злочинців на Львівщині
Фото з місця події

У Львівській області викрили п’ятьох чоловіків, які продавали через месенджери наркотики та психотропи, забороненими речовинами їх забезпечував житель Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Львівський портал.

Аби не потрапити в поле зору поліції, вони використовували безконтактний спосіб розповсюдження, а кошти отримували через електронні гаманці. Щомісячний прибуток становив близько 400 тисяч гривень. 

Таку діяльність організував 26-річний чоловік. Аби налагодити мережу збуту та збільшити кількість клієнтів, він створив дві наркокрамниці, де пропонували широкий асортимент "товару". Для збуту заборонених речовин він взяв у спільники ще чотирьох чоловіків віком від 22-х до 29-ти років, а постачав зловмисникам продукцію 25-річний мешканець Київської області. 

У четвер, 23 вересня, затримали організатора та ще чотирьох учасників групи на Львівщині, ще одного – на Київщині. У результаті проведення 10 одночасних санкціонованих обшуків вилучили близько 2 кг амфетаміну, понад кілограм шоколадних цукерок, які містять "псилоцибін", майже кілограм канабісу, мефедрон, псилоцибінові гриби, МДМА та гашиш.

Організатора та ще чотирьох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Чотирьом із них уже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

Після проведення необхідних процесуальних дій буде вирішуватися питання про повідомлення ще двом учасникам групи про підозру. 

Нагадаємо, що поліцейські Київщини встановили особу водія, який у Фастівському районі насмерть збив дівчину та хлопця.

Читати "Моя Київщина" у Telegram