#

Мешканка Білої Церкви три роки не може отримати законні виплати після смерті сина

03.06.2021 14:50
Мешканка Білої Церкви три роки не може отримати законні виплати після смерті сина
Фото з мережі інтернет

Жителька Білої Церкви втратила сина внаслідок нещасного випадку на підприємстві та майже три роки не може отримати належні за законом страхові виплати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Соцпортал".

Олена Кошелева втратила сина у 2018 р. внаслідок нещасного випадку на виробництві. Під час розвантажувальних робіт її 25-річному сину Дмитру проломили череп меблі при падінні.

Розслідування встановило провину роботодавця, який не контролював хід робіт. Проте посадовці Фонду соціального страхування України (ФССУ) не здійснили матері належних виплат.

Після смерті сина мати, якій присвоєно ІІІ групу інвалідності, залишилась сама. Вона витратила десятки тисяч гривень на поховання сина. Роботодавець жодним чином не компенсував моральну шкоду.

Жінка звернулася до управління виконавчої дирекції ФССУ у Білій Церкві, де їй компенсували лише близько 3 тис грн на поховання. Вимоги виплатити одноразову матеріальну допомогу членам сім’ї та особі, яка перебувала на утриманні потерпілого, Фонд відхилив.

Не зважаючи на те, що матір і син проживали за однією адресою, у Фонді соцстраху вимагають підтвердження того, що матір була членом сім’ї загиблого повнолітнього сина. Міськрада не видала жінці довідку про склад сім'ї, адже у законодавстві ця довідка скасована.

Наразі жінка добивається страхових виплат від ФССУ та відшкодування моральної шкоди від роботодавця.

Нагадаємо, що 3 червня близько 2-ї години ночі, на 24 км траси Київ-Одеса чоловік намагався дати патрульним хабаря.

Читати "Моя Київщина" у Facebook