#

Мешканка Київщини закликала Росію ввести в Україну війська

11.06.2021 16:35
Мешканка Київщини закликала Росію ввести в Україну війська
Фото з місця події

Жителька Київської області закликала Росію ввести війська, легітимізувала анексію Криму та виправдовувала російську агресію проти України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням пресслужбу СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що агітаторка, мешканка Київщини, адмініструвала в одній із популярних соціальних мереж антиукраїнські ресурси, на яких виправдовувала і "легітимізувала" анексію Криму та російську агресію на сході України.

Зловмисниця також розміщувала на міжнародних онлайн-платформах громадських ініціатив петиції із закликами до президента РФ ввести на територію України війська і приєднати південний схід України до Росії.

Крім того, жінка систематично поширювала публікації з пропагандистських російських інформаційних ресурсів та спільнот соціальних мереж. Матеріали дискредитували підрозділи Збройних Сил України у районі ООС і пропагували діяльність бойовиків терористів "ДНР".

Задокументовано, що антиукраїнськими настроями агітаторка "надихались" під час відвідування так званих "байкерських зльотів". Вони були організовані байкерським клубом "Нічні вовки" та його керівником, "другом Путіна", О. Залдостановим.

Наразі слідчими СБУ фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України провели обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія" у Києві та Бучанському районі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram