#

Міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови відвідала Ірпінь

13.06.2023 15:00
Міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови відвідала Ірпінь
Фото з місця події

У рамках візиту до України Міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа відвідала Ірпінь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ITV.

Олександр Маркушин зустрівся з делегацією біля зруйнованого ЖК "Ірпінські Липки", який постраждав від військових дій. Будинок знаходиться в одній з найбільш постраждалих частин міста, де зараз триває активний процес відбудови приватного сектору.

 Лілію вразили руйнування, яких зазнав наш мужній Ірпінь з одного боку. А з іншого — темпи, якими нині живе і відновлюється наше місто.

— розповів Олександр Маркушин.

Молдовська делегація прибула до України для підписання дуже важливої Угоди про будівництво прикордонного мостового переходу через Дністер. Новий міст буде побудовано на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль (Україна) – Косеуць (Молдова).

Угоду підписали Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа перед поїздкою до Ірпеня. Міст стане ключовою точкою транспортного коридору між Києвом та Кишиневом. Таким чином українські експортери матимуть найкоротший шлях із центру України до країн Центральної та Південно-Східної Європи в обхід окупованого росіянами Придністров’я.

Нагадаємо, що Ірпінь відвідала Азербайджанська делегація.

Читати "Моя Київщина" у Facebook