#

Міністерка соцполітики Лазебна зайнялась "фейковими" виплатами деокупованому Коцюбинському, яке не було під окупацією

22.04.2022 08:30
Міністерка соцполітики Лазебна зайнялась "фейковими" виплатами деокупованому Коцюбинському, яке не було під окупацією
Марина Лазебна

Нещодавно міністр соціальної політики України Марина Лазебна оприлюднила звіт про фінансування допомоги 114 тисячам людей у деокупованих населених пунктах Київської та Сумської областей, серед яких і селище Коцюбинське, що не було захоплено російськими військовими

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на звіт Мінсоцполітики.

Так, у звіті повідомляється про те, що на допомогу 12 тисячам мешканців селища Коцюбинське Київської області за клопотанням виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Мінсоцполітики виділило майже 7 мільйонів гривень.

Проте, Коцюбинське жодного дня не було під окупацією. Це селище відноситься до Святошинського району міста Києва і не постраждало під час російської навали на Київщину.

Примітно, що для фінансування найбільш постраждалих громад було виділено значно меншу суму коштів. Зокрема, на потреби близько 25 тисяч мешканців Ірпінської громади виділено лише 4,4 мільйони гривень. Тобто, 25 тисяч жителів Ірпеня отримають майже вдвічі менше ніж 12 тисяч мешканців цілого Коцюбинського.

На допомогу 20 тисячам мешканців Бучанського району із міністерства виділено більше 7 мільйонів гривень. Це означає, що місцева влада Коцюбинського чомусь отримає фінансування на рівні понищеної росіянами Бучі.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ще на місяць продовжила дію воєнного стану в Україні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram