#

Міністр оборони Словенії дізнався про героїчну оборону Ірпеня

30.11.2022 20:50
Міністр оборони Словенії дізнався про героїчну оборону Ірпеня
Фото з місця подій

Місто Ірпінь відвідав міністр оборони Словенії Мар’ян Шарець

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

Міністр побував на скаліченій війною вулиці 10-а лінія, де побачив на власні очі та дізнався від мера Ірпеня Олександра Маркушина про героїчну оборону міста та перспективи відбудови зруйнованого.

Далі іноземному гостю показали знищений Будинок культури та розстріляний стадіон "Чемпіон". Також Мар’ян Шарець поцікавився головними потребами міста, окрім забезпечення людей дахом над головою. Олександр Маркушин попросив сприяти в забезпеченні України зброєю.

Будучи поблизу "цвинтаря" розстріляних автомомбілів, містрр оборони Словенії поділився своїми враженнями:

Ірпінь був критичною точкою, і якщо б Ірпінь упав, то й Київ міг упасти. Тому дуже правильно говорити, що Ірпінь – це місто-герой. Українці вже показали всій Європі та всьому світові, що життя триває, поки є надія на краще майбутнє. І ми всі впевнені, що українці переможуть. Ми допомагали й будемо продовжувати допомагати, тому що це найменше, що ми зараз можемо зробити для українців, для свободи Європи та спільної перемоги.

Нагадаємо, що у місті Ірпінь на вулиці Садовій 65а почався демонтаж зруйнованого внаслідок вторгнення росії житлового будинку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: