#

Міністр охорони здоров'я призначив головного санлікаря Київщини

04.01.2022 17:00
Міністр охорони здоров'я призначив головного санлікаря Київщини
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 4 січня, Віктор Ляшко повідомив, що перший робочий день у новому році у нього розпочався з вручення контрактів новопризначеним керівникам обласних Центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Віктора Ляшка у Facebook.

Віктор Ляшко пише:

Сьогодні 12 регіонів, а саме Київська, Вінницька, Луганська, Харківська, Хмельницька, Івано-Франківська, Волинська, Чернівецька, Рівненська, Кіровоградська та Тернопільська області отримали в одній особі керівників Центрів та головних державних санітарних лікарів областей.  Це черговий крок в перезавантаженні системи протиепідемічного захисту нашої країни. Створення нової мережі Центрів контрою та профілактики хвороб – це рішення, яке дозволить поєднати сильні сторони централізованих та децентролізованих систем забезпечення контролю над хворобами та епідемічного благополуччя населення.

Далі він зауважує, що через модель функціонування мережі таких центрів у кожній області  буде можливість забезпечити пильний моніторинг за показниками здоров’я населення, оцінювати ризики та давати цінні вказівки і рекомендації органам місцевого самоврядування та суб’єктам господарювання без постійного втручання в їх автономну діяльність.  Але разом з тим матимемо достатні повноваження та здатність оперативно реагувати на будь-які виклики в сфері громадського здоров’я. І це працівники Центрів вже демонструють у період пандемії COVID-19.

На кінець Ляшко зазначив:

Від новопризначених керівників очікую активної роботи у напрямку захисту населення від інфекційних та неінфекційних хвороб, епідеміологічного нагляду, а також активної профорієнтаційної роботи серед студентів медичних вузів. Завдяки цьому новостворені Центри знову матимуть можливості для розвитку, технічного удосконалення та повернуть престиж професії і довіру громадян.

Нагадаємо, що 4 січня на міському стадіоні в Переяславі було здійснено медичну евакуацію гелікоптером пацієнта до лікарні у Києві.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram