#

Міністр закордонних справ Данії відвідав Ірпінь

02.05.2022 20:50
Міністр закордонних справ Данії відвідав Ірпінь
Фото з місця події

Сьогодні, 2 травня, делегація із Данії на чолі з Міністром закордонних справ Єппе Кофод відвідала звільнене від рашистів місто Ірпінь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на telegram-канал голови Київської ОВА Олександра Павлюка.

Разом із Олександром Павлюком, керівником гуманітарного штабу Київщини Олексієм Кулебою та мером Ірпеня Олександром Маркушиним делегати відвідали місто. Вони оглянули наслідки обстрілів та бомбардувань житлових будинків російською армією. Олександр Павлюк розповів гостям про воєнні дії на території Ірпеня та злочини окупантів у місті.

Голова КОВА розказав:

Місто Ірпінь дуже постраждало від дій окупантів. У 2014 році, тікаючи від війни на сході України, близько 10 тисяч українців переселилися до Ірпеня. Тепер ці люди знову змушені покинути свої домівки та евакуюватися. З них 1200 – дітей та 560 дошкільнят. Наразі всі вони знаходяться у безпеці на заході України або за кордоном. Але люди дуже хочуть повернутися назад. І ми робимо все, аби зробити місто безпечним та комфортним.

Також Олександр Павлюк повідомив, що наразі в Ірпені залишається близько 4000 людей, які не змогли евакуюватися. Усім їм надається гуманітарна допомога – харчування, вода та предмети першої необхідності.

Очільник КОВА додав, що наразі в місті вже майже відновлене електропостачання. Палюк зазначив, що світло доводиться відновлювати практично з нуля, бо окупанти знищили трансформаторні станції.

Нагадаємо, що в Ірпені приймають заяви про зруйноване майно під час російської окупації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook