#

Мінкульт поширив трейлер нової стрічки про Чорнобиль (ВІДЕО)

19.05.2020 15:30
Мінкульт поширив трейлер нової стрічки про Чорнобиль (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Міністерство культури та інформаційної політики поширило трейлер українського сучасного документального фільму "Артефакт Чорнобиля" про розслідування Чорнобильської катастрофи на основі нещодавно розсекречених архівів КДБ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Хмарочос".

Режисер стрічки став Валерій Коршунов, автор культурного проєкту «Артефакт» та мурала на ЧАЕС, раніше презентував у Прип’яті діджитал-барельєф "Прометей". Мета проєкту – переосмислення катастрофи через створення прогресивних артпроєктів та соціальних заходів.

Чорнобильська інформаційна катастрофа – це запланована інформаційна кампанія радянського уряду з метою замовчування причин аварії, масштабів радіаційного забруднення та приховування наслідків її діяльності. Випадок Чорнобиля чітко показує світові, що таке інформаційна катастрофа та які жертви можуть бути спричинені пропагандою, спотворенням інформації та фейковими новинами сьогодні, – йдеться в описі фільму.

Під час проєкту створили мурал на ЧАЕС, зробили найбільшу в Україні діджитал-скульптуру "Чорнобильське Сяйво" на радянській станції "Дуга" та разом з КМІС провели дослідження того, що знають українці про Чорнобильську аварію. Результати показали, що 60% опитаних не знають дату аварії на ЧАЕС, 92% – не знають норм радіації сьогодні, 47% – досі вірять радянським фейкам про Чорнобиль.

Фільм знято за підтримки Українського культурного фонду, МКІП, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Галузевого архіву СБУ, Національного музею "Чорнобиль", Державного агентства з управління зоною відчуження, МГО "Центр ПРИП’ЯТЬ.ком".

Зйомки проходили в Україні та США, саундтрек створили за участі бітбоксера Dub Fx та Christophe Antipop Hetier. Трейлер вийшов до річниці аварії на ЧАЕС.

Також нагадаємо, що незважаючи на карантин, спортивні об’єкти будуються та реконструюються в рамках Київської обласної програми розвитку фізичної культури й спорту "Київщина спортивна" на 2017-2020 роки.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: