#

Місцевий криміналітет у Переяславі вимагав від підприємців неіснуючий борг

12.01.2023 15:30
Місцевий криміналітет у Переяславі вимагав від підприємців неіснуючий борг
Фото з мережі Інтернет

У Переяславі судитимуть 3 осіб, які вимагали від приватних підприємців 10 тис доларів США неіснуючого боргу 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратуру Київської області.

За процесуального керівництва Київської обласної та Броварської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  трьох мешканців Київщини за фактом вимагання грошових коштів від приватних підприємців за попередньою змовою групою осіб поєднаного з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189 КК України).

Розслідуванням встановлено, що троє мешканців Київської області, які відносять себе до кримінального кола, вимагали від приватних підприємців міста Переяслав неіснуючій борг. Підозрювані, погрожуючи потерпілим та членам їх родин фізичною розправою і вбивством, застосовували до потерпілих фізичну силу, та пред’явили підприємцям вимогу про необхідність сплатити їм 10 тис доларів США.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, за оперативного супроводження  Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що в Переяславі активізувались шахраї, які видурюють в людей кошти, вдаючи із себе посадовців міськради або пишучи листи від імені мера.

Читати "Моя Київщина" у Facebook